Hai să zburăm la Istanbul!

Îți dorești să evadezi din rutina ta zilnică, măcar pentru câteva zile – mai ales în această perioadă în care poate că ai lucrat mai mult de acasă? Ce zici de un oraș enigmatic cu multe surprize neașteptate? Da, da – de Instanbul vorbim 🤗 Orașul celor două continente. 🌉 Puntea dintre Europa și Asia.

Istanbulul este un oraș imens care are multe de oferit – moschee, palate, muzee, cartiere și bazare, dar și o bucătărie locală aromată și dulce și desigur vreme frumoasă și plăcută, dar să le luăm pe rând 😉


☀️ Vremea la Istanbul

Clima este temperat Oceanic și este perfect să vizitezi Istanbulul primăvara între martie-mai și toamna între septembrie-noiembrie. Dacă decizi să-l vizitezi iarna, nu uita să-ți iai o umbrelă, pentru că vei avea parte de un timp romantic de ploios.

Bine ai venit pe tărâmul dulciurilor și nu numai… o ☕️ cafea turcească, vă rog 🙏

Dacă iubești gustările dulci… ai ajuns exact unde trebuie – încearcă baklavaua, halvaua sau budinca Muhallebi, castane dar să nu discriminăm și deliciosul și aromatul kebab, Donner sau micul dejun turcesc – yammy 😋 Și sigur că de la masă nu poate lipsi cafeaua turcească fierbinte și tare care te energizează instant. Din băuturi mai poți încerca Ayran, iaurt rece amestecat cu apă, ceai negru sau de ce nu, rachiu turcesc… ai de unde alege 😀


🕵️‍♀️ Locuri de vizitat

În Istanbul ca și peste tot în Europa, trebuie să fii gata pentru cozile interminabile ale locurilor importante vizitate frecvent de turiști – îți sugerăm să rezervi biletul online pentru a evita cozile.

Hagia Sophia

Hagia Sophia este o fostă catedrală creștină ortodoxă greacă, transformată într-o moschee, iar acum este un muzeu și un obiectiv ce trebuie vizitat pentru frumusețea și splendoarea sa.

Moscheea Albastră

Moscheea Albastră este unul din simbolurile Istanbulului și a Turciei, cu-n aer foarte spiritual, înconjurată de un parc frumos, unde te poți bucura de priveliștea minunată și enigmatică.

Galata Tower

Galata Tower este unul dintre cele mai mari și mai vechi turnuri din Istanbul, care oferă o vedere de 360 grade a orașului.

Strâmtoarea Bosfor

Strâmtoarea Bosfor este strâmtoarea dintre Europa și Asia și care leagă Marea Neagră de Marea Marmara.

Palatul Topkapi

Palatul Topkapi acest palat oferă o vedere la Bosfor și a fost locul de guvernământ pentru sultanii Imperiului Otoman. Palatul aduce aminte de gloria artei islamice. Un loc ce merită cu adevărat să servească drept casa pentru împărați.

Marele Bazar

Marele Bazar situat la câțiva pași de Piața Sultanahmet, sunt cele mai populare bazaruri. Marele Bazar este format din 3000 de magazine în care găsești aproape tot ce ai nevoie. Este un loc uimitor pentru cumpărături care îți pune la încercare toate simțurile – auzul, mirosul, văzul, gustul și simțul tactil. Marele Bazar este, de fapt, imens! 🙂 Se întinde pe 64 de străzi și înglobează peste 4000 de magazine.

Miniaturk Istanbul

Miniaturk Istanbul este un parc al celor mai importante clădiri și obiective turistice din Turcia, toate în miniatură.


Istanbul este mereu o idee bună, tot ce ți-a rămas e să ne zici când vrei să zbori și eAvion vine cu ofertele, e cel mai simplu 😉