Escapada ta la Roma – ce trebuie să știi?

Toate drumurile duc la Roma… chiar și pe timp de 😷 pandemie dorința de a călători nu dispare, ba dimpotrivă, s-a intensificat ⚡️

Un city break este mereu binevenit, dar mai ales dacă e la Roma e și mai bine. Despre biletele de avion, nu are rost să discutăm foarte mult, pentru că pe eAvion.md poți găsi multe oferte de zbor accesibile ✈️

Să revenim la Roma… orașul în care inspiri artă, te bucuri de stradele romantice și savurezi mâncarea absolut delicioasă.

🌞 Vremea la Roma

Având o climă mediteraneană, Roma poate fi vizitată anul împrejur – verile sunt călduroase, iar iernile blânde. Și da, iarna prețurile la cazare sunt mai mult ca prietenoase, orașul nu e aglomerat și nu va fi nevoie să aștepți la cozile lungi pentru a vizita atracțiile turistice.

🍷 Bucătăria locală și Cin Cin

Odată ajuns la Roma, neapărat trebuie să încerci din recunoscuta lor bucătărie locală aromată, simplă și mega delicioasă – pizza, pasta, supplì, saltimbocca alla Romana, prosciutto crudo, tiramisu, gelato…se face gura apă 😉 Toate acest bucate se combină perfect cu o băutură locală – un vin roșu sau alb, sau poate un limoncello, prosecco sau bellini – tu alegi!

Locuri de vizitat

Colosseum

Nu ai cum să ajungi la Roma și să nu vizitezi cel mai mare amfiteatru construit în timpul Imperiului Roman – Colosseumul.

Forumul Roman

Este unul din cele mai frumoase și interesante atracții turistice din oraș, te poți plimba ore în șir printre templele sale fără să te plictisești.

Fontana di Trevi

Cea mai mare fântână din Roma, renumită prin ,,minunele’’ sale, devenite renumite în întreaga lume – dacă atunci o moneda în fântână, te vei întoarce la Roma, dacă arunci două monede, te vei îndrăgosti de un italian, iar dacă arunci trei monede, te vei căsători cu acea persoană.

Basilica Sf. Petru

Este una dintre cele mai mari biserici din lume și locul unde Papa tine numeroase slujbe de-a lungul anului.

Capela Sixtina

Se consideră una din cele mai mari bogății ale Vaticanului, Romei și a întregii lumi.

Ce poți face gratuit la Roma?

Necătând la faptul că Roma este un oraș costisitor, poți vizita și biserici (Basilica Sf. Petru, Basilica di San Pietro in Vincolo, Chiesa di San Luigi dei Francesi si Chiesa di Santa Maria del Popolo), monumente (Panteon, Bocca della Verità), piețe (Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Piazza di Spagna di Piazza del Popolo) și parcuri (Villa Borghese, Villa Torlonia, Villa Celimontana si Dealul Gianicolo) – absolut gratuit.

O vacanță la Roma își va pune amprenta de Dolce Vita de neuitat, nu a rămas decât să-ți cumperi biletul și pa pa 🙂

Zboară fără griji cu eAvion!