Întrebări frecvente

Cum lucrează eAvion.md?

Fiecare călătorie poate să fie una extraordinară, indiferent că e o vacanță sau o călătorie de afaceri. La noi găsiți cele mai bune oferte într-un singur loc, astfel încât să rezervați oferta ideală fără efort și griji.

Atunci când faceți o căutare pe eAvion.md pentru zboruri, ceea ce faceți, de fapt, este să accesați sute de oferte de zbor – de la marile website-uri de rezervări până la cele ale companiilor individuale. Noi agregăm aceste rezultate și îți arătăm care sunt prețurile online disponibile. Totodată, îți oferim consultanță și un spectru larg de servicii care îți asigură un zbor fără griji.

Ceea ce facem mai exact este să afișăm călătorilor o imagine de ansamblu a opțiunilor de zbor disponibile la un preț cât mai accesibil, oferind consultanță și suport.

Cum sunt ordonate rezultatele?

Fiind un motor de căutare pentru călătorii, eAvion te ajută să găsești cele mai ieftine oferte.

Atunci când mai mulți parteneri oferă același preț, noi folosim un anumit algoritm pentru a ne da seama cine trebuie afișat primul. Acest algoritm ia în calcul experiența utilizatorului, nivelul de satisfacție al consumatorului, compensația pe care o primim și evaluarea utilizatorilor.

Când faci o căutare de zbor, poți alege să sortezi rezultatele în funcție de cel mai Ieftin, cel mai Rapid sau cel mai Bun:

Cele mai ieftine zboruri

Cele mai ieftine zboruri înseamnă, de multe ori, zboruri cu mai multe escale. Dar de ce să nu faci din drumul până acolo o parte din întreaga călătorie? Va dura puțin mai mult, dar până la urmă, tot acolo ajungi (și cu un portofel mai plin!).

Cele mai rapide zboruri

Cele mai rapide zboruri sunt acelea care te vor duce la destinație în cel mai scurt timp posibil, ținând cont de criteriile selectate de tine. Evită opririle și escalele și ajungi la destinație cât mai repede posibil.

Cele mai bune zboruri

Cele mai bune zboruri sunt acelea care pun în balanță prețul și durata călătoriei. Afișăm „Cele mai bune zboruri” pentru că uneori merită să plătești puțin mai mult ca să eviți o escală de 12 ore.

În unele ocazii luăm în calcul și calitatea serviciului oferit de un furnizor, precum și nivelul de transparență al acestuia în legătură cu rezervarea sau cu taxele de bagaj. Dacă unul dintre furnizori nu menționează încă de la început taxele pe care urmează să le aplice, nu tindem să îl recomandăm.

Unde pot achita biletul?

eAvion este un site național de călătorii cu un motor de căutare gratuit. Noi te ajutăm să găsești cele mai bune prețuri și ne ocupăm de rezervări și de plăți. După ce ai găsit oferta pe care o căutai, noi îți punem la dispoziție o varietate de modalități de plată a biletului de avion: on-line, terminale, bancă, poștă, transferuri sau direct în oficiul nostru.

Bilete la clasa întâi, clasa business și clasa premium?

Biletele afișate sunt setate în mod implicit pentru clasa economy. În orice caz, pe eAvion, ai opțiunea de a căuta bilete la clasa pe care o preferi. De exemplu: economy, premium economy, clasa business sau clasa întâi.

Vize, pașapoarte și documente de călătorie

În funcție de companiile aeriene, țările, regimurile guvernamentale, precum și de naționalitatea ta, există diferite cerințe legate de vize, pașapoarte, buletine și alte documente de care ai nevoie pentru a călători.

Având în vedere că este mereu responsabilitatea utilizatorului să se asigure că deține toate documentele necesare înainte de a călători, îți recomandăm să verifici întotdeauna cu consultanții noștri dacă deții toate actele necesare pentru călătorie, precum și cu ambasada sau consulatul țării unde vrei să călătorești, înainte de a face o rezervare.

Te rugăm să iei în calcul faptul că, dacă ai o escală într-o țară diferită față de destinația finală, este posibil să ai nevoie de o viză de tranzit.